تاثیر موسیقی در کیفیت یادگیری دروس ؛ مثبت یا منفی؟!
- 2019/02/19
- 0
- 894 بار
تاثیر موسیقی هنگام مطالعه دروس
تاثیر موسیقی که ما گوش می دهیم می تواند بسیار زیاد باشد و اگر این تاثیرگذاری مثبت باشد ، ما روحیه شاد و مثبتی خواهیم داشت . اما زمانی که درس میخوانیم یا تکلیفی را انجام می دهیم چطور؟
برخی از دانشجویان مدام هدفون در گوششان است و به موسیقی مورد علاقه خود گوش میدهند. بعضی از دانشجویان به سکوت مطلق احتیاج دارند. برخی دیگر هم مشخص است که زمان مطالعه سبک و ژانر خاصی را انتخاب کرده و گوش میدهند.
به طور مثال موسیقی کلاسیک ، راک کلاسیک ، یا هوی متال .
سؤال مهم اینجاست که آیا سبک موسیقی که ما گوش میدهیم می تواند بر بازدهی مطالعه ما تاثیرگذار باشد. و اگر تاثیرگذار است چه سبکی را باید گوش دهیم.
سه سبک موسیقی
محققان بریتانیایی بر روی 30 دانشجو این تحقیق را انجام دادهاند.
سه سبکی که برای این دانشجویان پخش میشد به این ترتیب بود:
- موسیقی همراه با آواز که از میان موسیقیهای مورد علاقه فرد بود پخش میشد.
- موسیقی هوی متال که جزو علایق فرد نبود، همراه با آواز .
- موسیقی هوی متال بدون آواز و خشن .
این موسیقی تا زمانی که یک بخش از مطالعه ادامه داشت مدام تکرار میشد. با تمام شدن یک بخش مطالعه یا سکوت بود و یا یکی از سه نوع موسیقی پخش میشد.
تاثیر موسیقی همراه با متن آوازی:
بازدهی مطالعه دانشجویان زمانی که موسیقی با متن آوازی همراه بود پایینتر بوده است. همچنین آن ها اشتباهاتی را نیز در درک مطلب و پاسخ به سوالات داشته اند.
مورد علاقه بودن یا نبودن:
نتایج نمراتی که دانشجویان در این آزمون کسب کردند تقریبا مشابه بود. چه موسیقی که پخش میشد مورد علاقهشان بود و چه مورد علاقه آنها نبود نتایج حاصل از آزمون تقریبا یکسان بود.
سکوت و یا تاثیر موسیقی سازی:
دانشجویانی که در سکوت بخشی از درس را مطالعه کرده بودند، نتایج بهتری کسب کردند. ولی باز هم نتایج دانشجویان با وجود سکوت و یا موسیقی غیرآوازی مشابه هم بوده است. بنابراین به نظر میرسد چنانچه متن آوازی نداشته باشیم پخش موسیقی نمیتواند عامل برهم زنندهی تمرکز باشد.
بدین ترتیب موسیقی آوازی عملکرد را پایین میآورد چه به زبان مادری باشد، چه به زبانی ناآشنا خوانده شود.
در مورد ریاضی چطور؟
زمانی که با ریاضی سر و کار داریم چطور ؟ آیا گوش دادن به موسیقی با کلام میتواند بازدهی را پایین بیاورد؟ بله، وجود موسیقی آوازی در پس زمینه میتواند تاثیر منفی بر حل مسائل ریاضی داشته باشد.
در مورد مهارتهای حرکتی چطور؟
در این زمینه خصوصیات شخصیتی فرد نیز تاثیرگذار میباشد. افراد درونگرا بیشتر نیاز به سکوت در پس زمینه برای انجام حرکات دارند و برخی دیگر که بیشتر برونگرا هستند نیز حرکات جدید را با موسیقی بهتر میآموزند.
در هر صورت مطالعه در سکوت مطمئنترین راه برای حفظ تمرکز است. درصورتی که شما جز آن دسته افرادی هستید که به شنیدن موسیقی هنگام مطالعه علاقهمند هستید بهترین پیشنهاد میتواند موسیقی بدون کلام و سازی باشد.
توصیه میشود که سطح کیفی مطالعه خود را با گوش سپردن به موسیقیهای متفاوت بسنجید. در یک نمودار میتوان سطح کیفی مطالعه را سنجید؛ مطالعه در سکوت بهترین گزینه، بعد موسیقی غیرآوازی و در درجه پایینتر موسیقی با کلام است. این مطلب را هم در نظر بگیرید که آیا فکر کردن شما همراه با موسیقی به جهت مثبت میرود و افکار خلاق در ذهن شما نقش میبندد یا شما را از فکر و هدف اصلی دور میسازد.
منبع : ایسنا
برای مشاوره های رایگان تحصیلی با ما تماس بگیرید :
شماره ثابت : ۰۲۱۲۲۲۲۰۳۳۵
تلفن همراه : ۰۹۰۲۲۰۲۶۴۰۷