اعزام دانشجو به آمریکا آمریکا برترین مقصد تحصیلی در سراسر دنیا محسوب می شود و از همین رو اطلاع از شرایط اعزام دانشجو به آمریکا برای متقاضیان از اهمیت و اولویت بالایی برخوردار است. شما با تحصیل در مقاطع مختلف در آمریکا به امتیازات گسترده ای از جمله تحصیل کیفیت برتر، کار دانشجویی، درآمد بالا، تهیه رزومه یا CV کاری ارزشمند، امکان اخذ اقامت دائم، امکان به همراه آوردن اعضای خانواده، امکان دریافت بورس ها و گرانت های دانشجویی، امکان کار پس از فارغ التحصیلی و … دست می یابید. به جرات می توان گفت که هیچ مقصد تحصیلی در دنیا دارای امتیازاتی برابر با امتیاز تحصیل در آمریکا نمی باشد.
از همین روی، همه ساله بر سر پذیرش از دانشگاه ها و کالج های آمریکایی رقابت سخت و تنگاتنگی بین دانشجویان از سراسر دنیا در جریان است. در این بین وجود معتبرترین دانشگاه ها و کالج ها دنیا همانند موسسه فناوری ماساچوست (1 جهانی)، دانشگاه استنفورد (2 جهانی) و دانشگاه هاروارد (3 جهانی) از یک طرف و نیز وجود برنامه های جذاب تحصیلی همانند مهندسی، علوم پایه، پزشکی، دندانپزشکی، فیزیوتراپی، MBA و … از طرف دیگر تنور رقابت بین المللی بر سر پذیرش آمریکا را داغ می کند.
بررسی شرایط اعزام دانشجو به آمریکا 2020
آمریکا برترین مقصد تحصیلی دانشجویان از سراسر دنیا محسوب می شود. بی تردید هم اکنون نظام آموزش عالی آمریکا به دلیل استانداردهای آموزشی بالا و کیفیت تحصیلی فوق العاده الگویی برای نظام های آموزشی سایر کشورهای جهان محسوب می شود. جالب است بدانید که مدارک تحصیلی اکثریت قاطع دانشگاه ها و کالج های آمریکا از نظر وزارت علوم معتبر است. دانشجویان پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه ها و کالج های آمریکایی به راحتی می توانند در شرکت های معتبر بین المللی استخدام و مشغول به کار شوند.
- تعداد دانشگاه: بیش از 4500 دانشگاه
- برترین دانشگاه: موسسه فناوری ماساچوست (MIT)
- قدیمی ترین دانشگاه: دانشگاه هاروارد (1636)
- دانشجوی بین المللی: 984898 نفر
- سال تحصیلی: آگست تا می
در ضمن، آمریکا دارای برترین دانشگاه ها در کل جهان می باشد که دانشگاه های ماساچوست، استانفورد و هاروارد سه دانشگاه معتبر بین المللی هستند که به ترتیب در رتبه های اول تا سوم جهانی قرار گرفته اند. این دانشگاه ها برنامه های متنوعی در قالب سه دوره تحصیلی برای دانشجویان در سال 2020 ارائه می نمایند:
مقاطع تحصیلی | انواع برنامه های تحصیلی |
برنامه های کارشناسی (B.Sc) | کارشناسی مجموعه علوم (19390 برنامه)، کارشناسی مجموعه هنرها (16704 برنامه)، کارشناسی ارشد آموزش (195برنامه)، کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (1247 برنامه) |
برنامه های کارشناسی ارشد (M.Sc) | کارشناسی ارشد مجموعه علوم ( 11855 برنامه)، کارشناسی ارشد مجموعه هنرها (6865برنامه)، کارشناسی ارشد آموزش (1914برنامه)، کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (1880 برنامه) |
برنامه های دکتری (PhD) | دکتر فلسفه (1405 برنامه)، دکتری (70 برنامه) و دکترای مدیریت بازرگانی (36 برنامه) |
مدارک و شرایط اعزام دانشجو به آمریکا
یکی از موارد مهم در خصوص شرایط اعزام دانشجو به آمریکا، اطلاع یابی درباره مدارک مورد نباز برای اخذ نامه پذیرش از دانشگاه آمریکایی است. شرط اصلی اخذ پذیرش از موسسات آموزش عالی آمریکا قبولی در آزمون ارزیابی علمی متقاضیان (SAT) می باشد. از دیگر شرایط اعزام دانشجو به آمریکا مخصوصا درباره داوطلبان ایرانی داشتن مدرک زبان انگلیسی (IELTS یا TOEFL) می باشد.
- مدرک دیپلم متوسطه و ریزنمرات تحصیلی آن (حداقل معدل کل یا همان GPA برای اخذ پذیرش آمریکا تقریبا معدل 0 می باشد)
- مدرک اثبات مهارت زبان با ارایه مینیمم نمره آزمون آیلتس حدود 5 به بالا و مینیمم نمره آزمون تافل در حدود 46 الی 59 (البته ممکن است با توجه به دانشگاه پذیرنده کمی متفاوت باشد)
- قبولی در آزمون ورودی یا همان آزمون SAT
- مدارک شناسائی همانند پاسپورت و شناسنامه
- توصیه نامه
- انگیزه نامه
- نمونه نوشته علمی
- گواهی تمکن مالی کافی برای زندگی در آمریکا (لازم برای فرم I-20)
لازم به ذکر است که هزینه تحصیل در آمریکا غالبا به نوع دانشگاه هر متقاضی بستگی دارد. مثلا شهریه سالیانه دانشگاه های دولتی برای دانشجویان خارجی در حدود 39890$ (دلار) و شهریه دانشگاه های خصوصی در حدود 49320$ (دلار) می باشد. اما هزینه زندگی ماهیانه در شهرهای کوچک آمریکا حدود 800$ (دلار) و در شهرهای بزرگ حدود 1300$ (دلار) می باشد.
فرآیند درخواست ویزا برای اعزام دانشجو به آمریکا
بر اساس قوانین ایالات متحده، دانشجویان متقاضی برنامه ای که مستلزم بیش از 18 ساعت تحصیل در هفته است نیازمند اخذ ویزای تحصیلی F1 می باشند. این شامل کلیه برنامه های کارشناسی و تحصیلات تکمیلی همانند MS، MBA می باشد. یکی از شرایط اعزام دانشجو به آمریکا درخواست ویزا تحصیلی آمریکا یا ویزای F1 می باشد. اما قبل از درخواست این ویزا، شما باید توسط موسسه آموزش عالی آمریکایی که دارای تاییدیه از SVEP است پذیرش شوید.
همسران یا کودکان همراه متقاضی ویزای F1 نیز می توانند با ویزای F2 به آمریکا مسافرت کنند. نکته مهم در این مورد آن است که همسران و فرزندان همراه مجاز به کار با ویزای همراه یا ویزای F2 نمی باشند و فقط امکان همراهی با متقاضی اصلی را دارند. اما نحوه درخواست این ویزا شامل فرآیند 6 مرحله ای می باشد و هر مرحله نیز دارای نکات و ملاحظات مهم و مهلت اقدام عملی می باشد:
مراحل درخواست ویزای F1 | تشریح |
دریافت نامه پیشنهادی کالج | پس از دریافت نامه پذیرش، دانشگاه آمریکایی به شما فرم I-20 را ارسال خواهد کرد. |
اخذ فرم I-20 ایجاد شده توسط SEVIS | برای اخذ این فرم، شما باید هزینه SEVIS I-901 را پرداخت نمائید. این فرم در طی انجام مصاحبه با آفیسر ویزا از شما درخواست می شود. |
ارائه درخواست ویزای دانشجویی F1 | لازم به ذکر است که هزینه درخواست ویزای F1 آمریکا غیر قابل استرداد می باشد. شما ممکن است فرم درخواست ویزای آنلاین، فرم DS-160 را تکمیل نموده و برای انجام مصاحبه پرینت کنید. |
حضور در جلسه مصاحبه | مراحل انجام مصاحبه در سفارت شامل ارائه اطلاعات شخصی، مدارک تحصیلی، مدارک کاری و مدارک مالی می باشد. |
دریافت ویزای تحصیلی | در مرحله آخر ویزای تحصیلی صادر و شما می توانید با خرید بلیط پرواز آماده مسافرت به آمریکا شوید. |
مهلت زمانی درخواست ویزای دانشجویی F1 آمریکا
اغلب متقاضیان تحصیل در امریکا این سوال را دارند که پس از اخذ پذیرش تحصیلی از آمریکا چه زمانی می توان برای ویزای تحصیلی F1 آمریکا اقدام نمود؟ دانشجویان متقاضی تحصیل در آمریکا نیازمند داشتن ویزای تحصیلی F1 هستند که مدت اعتبار آن به طول تحصیل آنها بستگی دارد. زمانی که شما دعوت نامه از دانشگاه آمریکایی اخذ نمائید، دقیقا زمانی است که می توانید برای اخذ ویزای تحصیلی F1 آمریکا اقدام نمائید. تاخیر در درخواست ممکن است منجر به ریجکت ویزا شود.
پس زمان ایده آل برای درخواست ویزای F1 آمریکا چه زمانی است؟ بهترین زمان برای درخواست این ویزا در هر نقطه از جهان بازه زمانی 3 ماه از زمان اخذ پذیرش می باشد. پس با این توصیف، شما از زمان دریافت دعوت نامه تا 3 ماه فرصت دارید که درخواست ویزای خود را به سفارت آمریکا تحویل دهید. اما دلیل ریجکتی ویزا نیز فقط تاخیر در عملیات درخواست نمی باشد بلکه، عدم تهیه مدارک و اطلاعات صحیح یا ارائه مدارک ناقص نیز می تواند منجر به ریجکتی ویزای شما گردد.
کار دانشجویی در آمریکا با ویزای F1
دانشجویان در طی سال اول تحصیلی خود نمی توانند کار نیمه وقت در آمریکا انجام دهند. آنها مجاز به کار در آمریکا از سال دوم تحصیل خود هستند. بر اساس قانون، دانشجویان بین المللی مجاز به کار تا حداکثر 20 ساعت در هفته می باشند. با این حال، آنها می توانند در طول فرجه تعطیلات تابستانی خود تا 40 ساعت در هفته کار کنند. دانشجویان خارجی حاضر در آمریکا عموما مجاز به کار برای شرکت تجاری هستند که خدماتی به دانشگاه ها و کالج ها تهیه می کنند. از این دست مشاغل می توان به کار در کافه تریاها و بوک استورها اشاره نمود. اما دانشجویانی که خواستار کار خارج از پردیس دانشگاهی هستند، جهت کار در آمریکا دو گزینه پیش روی دارند:
- آموزش عملی کلاسی (CPT)
- آموزش عملی اختیاری (OPT)
آموزش عملی کلاسی (CPT) به دانشجویان اجازه کار یا گذراندن دوره انترنی را به عنوان بخشی از برنامه تحصیلی می دهد. اما برنامه OPT طوری طراحی شده است که به دانشجویان بین المللی فرصت کار در ایالات متحده را با برنامه مذکور می دهد و آنها با این برنامه می توانند تا حداکثر دوره 12 ماهه در ایالات متحده کار بکنند.